Ψάχνεις νέο στρώμα;

Ψάχνεις νέο στρώμα;

Και το στρώμα λοιπόν είναι το κλειδί για να ξεκινήσεις μία νέα ημέρα αλλά κυρίως να μπορείς να αποδώσεις. Χρειαζόμαστε τον ύπνο, όμως χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο τον ποιοτικό ύπνο. Το 1/3 της ζωής μας θα το περάσουμε παρέα με τον ύπνο. Εμείς  εδώ στην Home Design θα σου δώσουμε μερικά tips για το πως να περάσεις αυτόν τον χρόνο ακόμα πιο ποιοτικά και να διασφαλίσεις την σωματική και ψυχική σου υγεία.

Το ότι θέλεις ένα καλό στρώμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρεις το ίδιο που έχει η Βασίλισσα Ελισάβετ. Μπορείς με 500 ή 1.000 ευρώ να πάρεις ένα αξιοπρεπέστατο στρώμα. Υπάρχουν ουσιαστικά δύο είδη στρωμάτων: Με ελατήρια και χωρίς. Τα στρώματα με ελατήρια χωρίζονται σε Bonnell και Pocketed.
Τα Bonnell έχουν σκληρά ελατήρια και το στρώμα κρατά το σχήμα του καλύτερα. Όσο πιο παχύ είναι το σύρμα, τόσο πιο σκληρό είναι το στρώμα. Στην διαφορετική ποιότητα των στρωμάτων αυτού του τύπου, παίζουν ρόλο τα ελατήρια, τα υλικά μόνωσης και τα αφρώδη υλικά και φυσικά οι μεταξύ τους συνδυασμοί. Είναι πιο φθηνά, είναι πιο σκληρά – κάτι καλό για αρκετά υπέρβαρους χρήστες – ενώ μπορείς να στριφογυρίσεις πιο εύκολα επειδή δεν βουλιάζεις.

Τα ελατήρια στα Pocketed δεν είναι ενωμένα όπως στα Bonnell και σε ένα μόνο στρώμα μπορεί να υπάρχουν μέχρι και 3.000! Αυτός είναι και ο λόγος που τα ελατήρια είναι πιο μαλακά. Όσο περισσότερα (ανεξάρτητα εδώ) ελατήρια, τόσο καλύτερα μοιράζεται το βάρος του σώματος και τόσο καλύτερα ανταποκρίνεται το στρώμα στο σώμα (αλλά και το σώμα με σώμα στο στρώμα). Σε κάθε μεριά τοποθετούνται φύλλα latex, memory και foam τα οποία κάνουν το στρώμα να σε αγκαλιάζει.

Μην ξεχνάμε όμως πως πρέπει να δοκιμάσεις την αίσθηση του καθενός. Στην έκθεση μας υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές στρωμάτων για να νιώσει όσα είπαμε και να λάβεις την σωστή απόφαση.

Σε ευχαριστούμε πολύ που διάβασες το άρθρο μας,
Τι άλλο θα ήθελες να μάθεις, περιμένουμε τις προτάσεις σου.
Η ομάδα του Ηome Design